Prin filmele si proiectele pe care le facem ne propunem sa oferim publicului un alt tip de cinema: un cinematograf cu filme pentru publicul de toate varstele si nu unul adresat festivalurilor de premii in care publicul este select si restrictionat.

Dacron isi propune sa aduca in fata spectatorilor filme inspirationale, povesti epice, aventura si actiune, constientizare cu privire la chestiuni sociale si morale. Cu alte cuvinte, filme care sa lase publicul cu ceva de gandit, sa-i inspire sa fie oameni mai buni. SUA are Hollywood, India are Bollywood, Japonia are anime-uri, Coreea de Sud are K-Drama, Romania ce are? Prin Dacron, vrem sa fim parte din raspuns.

Cum ne propunem sa ne realizam obiectivele? Acordand importanta lucrurilor cu adevarat importante intr-un film. Cel mai important element este, mai inainte de orice, echipa de oameni care lucreaza la toate aspectele filmului. Daca lor nu li se acorda atentie, atunci nici ei la randul lor nu acorda atentie filmului la care lucreaza.

Dupa aceea urmeaza cateva aspecte ce nu pot fi trecute cu vederea decat daca producatorii vor sa ignore publicul (si de ce ar face-o?): logline-ul, structura narativa, caracterizarea, tema dezbatuta, design-ul productiei (ce include si metafore vizuale). Nu in ultimul rand, consideram ca si elaborarea si meticulozitatea unei productii sunt aspecte la fel de importante si trebuie sa fie duse la cei mai inalti parametri.

Luand toate acestea in considerare, suntem hotarati ca in fiecare film de acum inainte sa marim calitatea productiei si sa aducem publicului un spectacol cinematografic mai elaborat si mai apropiat de Romania.

Echipa de producatori e formata din 4 oameni pasionati de ceea ce fac. Cu o experienta de 2 lungmetraje la varsta de doar 23 de ani, ei sunt determinati sa inspire un public cat mai numeros cu productiile cinematografice Dacron. Desigur, speranta lor este ca pe viitor echipa sa fie din ce in ce mai numeroasa, cu oameni deschisi din medii cat mai variate.

Andrei Barbat

Andrei Barbat

Andrei Barbat este directorul firmei Dacron Productions si cel care a strans echipa. In primele doua lungmetraje Andrei a indeplinit mai multe functii atat in fata cat si in spatele camerei. Cu toate acestea, in viitoarele productii el se va concentra pe rolul de regizor si producator. Este influentat cel mai mult de cinematograful american si productiile anime din Japonia datorita importantei pe care ambele industrii o acorda structurii narative si isi doreste ca intr-o buna zi si Romania sa ajunga intr-un punct similar. Pasiunile sale sunt benzile desenate si politica.

Mihai Dragomir

Mihai Theodor Dragomir

Mihai Theodor Dragomir este un profesionist in spatele camerei de filmat, ce stie precis intotdeauna ce cadre se potrivesc oricarei situatii, cu exemple din sutele de filme pe care le-a vazut. Mai mult, de cele mai multe ori analizeaza mai multe cadre cinematografice in acelasi timp. Abilitatea sa de gandire critica ii confera avantajul de a gasi rapid cel putin o solutie pentru orice problema, dovada fiind ducerea la bun sfarsit a ambelor lungmetraje in ciuda lipsurilor materiale. Cu nervi de otel, o viziune cinematografica clara si, cel mai mult, o pasiune pentru arta ce o practica, Mihai e pregatit de orice in timpul filmarilor. Printre pasiunile sale se numara vioara si gaming-ul.

Paul Ionescu

Paul Alexandru Ionescu

Paul Alexandru Ionescu este cel care, motivat de a duce Dacron cat mai departe, s-a ocupat de cele mai dificile aspecte ale productiei, de la locatii si transport si pana la echipament si design-ul productiei, indeplinindu-le pe toate cu succes. In ceea ce priveste filmarile propriu-zise, Paul a fost omul esential in cele mai complicate scene de pana acum deoarece el nu stie sa se dedice decat 100% provocarilor, indiferent de dificultate. Ambitia sa si perseverenta l-au facut un om de care au depins ambele productii de pana acum si in care toti cei implicati si-au pus increderea. Paul a participat in toate aspectele ce tin de pre-productie, productie, post-productie si distribuire, motiv pentru care rolul de producator ii vine ca o manusa si datorita lui filmele de pana acum si-au permis sa fie cat mai elaborate. Pasiunile sale includ muzica rap si calatoriile.

Dragos Sirbu

Dragos Andrei Sirbu

Dragos Andrei Sirbu a adus mereu o expertiza necesara in ceea ce priveste buna functionare a filmarilor: asamblare, alimentare, encodare, conectare, retelistica, programare si multe altele nu sunt decat niste jocuri pentru el. Prin eficacitatea cu care regleaza tot ce tine de aparatura si echipament, Dragos scurteaza semnificativ orice zi de filmare. Asta nu inseamna ca el nu isi ia in serios celelalte responsabilitati, care il fac sa lucreze cot la cot cu ceilalti oameni din echipa. O alta calitate ce il face pe Dragos un om indispensabil echipei este setea sa de cunoastere si de a fi mereu la curent cu stirile din lumea filmelor, a industriei cinematografice, a tehnologiei, a softurilor si a culturii. Astfel, expertiza sa vasta s-a dovedit a fi cel mai de pret aliat al productiilor. Dragos este pasionat de IT si spiritualism.

semn intrebare

Cei patru producatori Dacron lucreaza excelent impreuna, dar asta nu inseamna ca se limiteaza la acest numar. Odata cu evolutia productiilor, spera ca si echipa lor va creste cu oameni la fel de pasionati si de motivati de ceea ce fac.